uitbreiding St. Andreasschool, Hattem

programma

speellokaal, RT-ruimtes, sanitair, berging

opdrachtgever

Stichting Katholiek Onderwijs IJssel-Vechtstreek

tags

documentatie

zofa projectboek basisscholen

inleiding
De vraag om de de St. Andreasschool uit te breiden heeft geleid tot een oplossing waarbij, naast de de uitbreiding, zowel de wens van een ruimere entree als de upgrading van de achterzijde van de school gerealiseerd wordt.

programma en volume
Het programma, speellokaal, RT-ruimtes, sanitair en berging, is aanleiding voor de differentiatie in volume, oriÎntatie en gevelbehandeling. Zo zijn de RT-ruimtes (voor individueel onderwijs) van het schoolplein afgekeerd in verband met eventueel storende invloeden en is het speellokaal met een grote glazen gevel op het oosten gericht om wel veel daglicht te krijgen maar zo weinig mogelijk hinder van zonlicht te ondervinden.

materialisatie
Het geheel is opgebouwd uit houtskelet-elementen. De gevel bestaat voornamelijk uit gemodificeerd verduurzaamd vurenhout (klasse 1), behandeld met een rode olympic-stain afwerking. Door de richting van de houten delen te variëren worden de maten genuanceerd en de verschillende volumes met elkaar verbonden. 

 

contact

zofa groningen

postbus 1027
9701 BA Groningen
050-3166700
info@zofa.nl

bezoekadres

zuiderpark 26
9724 AJ Groningen

volg ons op

zofa op Twitter zofa op LinkedIn zofa op Facebook zofa Nieuwsbrief zofa op Flickr

tags

twitter