Zirkoon, 44 ééngezinswoningen, Groningen

Scroll naar links
Scroll naar rechts
programma

44 ééngezinswoningen

opdrachtgever

Nijestee

aannemer

BAM

tags

documentatie

zofa - download - zirkoon

stedenbouwkundig plan
Vanuit stedenbouwkundig oogpunt vindt er een herdefiniÎring plaats. De flats aan de Kornalijnlaan, verdeeld over 4 blokken, vormen ieder een nieuwe stedenbouwkundige entiteit met de eengezinswoningen. De totale lengte van de 4 blokken en hun beÎindiging vormen de aanleiding voor de architectonische hoofdvorm.

architectonische uitwerking
Naast een standaard woonprogramma voor een eengezinswoning met parkeren op eigen terrein werd er om 2 lagen met een kap gevraagd en was er de wens om de individuele woning zichtbaar te maken.

doorzon
Deze eisen, de diepe kavel en de openbare groenvoorziening aan de zuidzijde hebben geresulteerd in een concept waarin de begane grond een doorzon karakter heeft. Dit is architectonish tot uitdrukking gebracht door de 1ste én 2de verdieping met dakpannen te bekleden en de begane grond een duidelijk kader te geven. De individuele woning wordt herkenbaar door het kader verschillende invullingen te geven en op de 1ste verdieping de ramen van patroon te laten verschillen. De architectonische hoofdvorm wordt bepaald door de onderbouw versus de kap waarbij de kap op de kop een knik krijgt en een groter woningtype tot gevolg heeft. Naar beide hoekwoningen toe loopt het dak langzaam op met een hoogste punt aan de twee uiteinden van de rij. De daklijn volgt zo de hoogte van de bestaande bebouwing in de wijk.

De achtertuinen worden aan zowel de oost- als de westzijde afgesloten en vormen een éénheid met het woningblok aan de Kornalijnlaan.

contact

zofa groningen

postbus 1027
9701 BA Groningen
050-3166700
info@zofa.nl

bezoekadres

Antillenstraat 9
9714 JT Groningen

volg ons op

zofa op Twitter zofa op LinkedIn zofa op Facebook zofa Nieuwsbrief zofa op Flickr

tags

twitter